Amelanchier lamarkii (mézalmácska, fanyarka)

2 500 Ft

Terebélyes lombhullató cserje, vagy kisméretű fa (4-6 méter magas). Tavasz közepén bőségesen hozza csillag alakú fehér virágait, levelei kihajtáskor rezes rózsaszínűek, nyáron zöldek, ősszel narancsvörös színűek.

Júliusban jelennek meg sötét pirosas, ehető gyümölcsei, amelyek lilás feketés színűvé érnek. Napos helyet kedvel, talajban nem válogat. Jól bírja az állandóan nedves talajokat is.

Ha faként szeretnénk nevelni, úgy a második évtől a legerősebb ágát hagyjuk meg és az oldalhajtásokat 60-150 cm magasságig vágjuk le. Sövényként telepítve 3-6 darab növényt ültessünk méterenként.

Rendelhető

Kedves Vásárlónk,

Május, június hónapban csak konténeres bogyós gyümölcsű növények rendelésére van lehetőség a készlet erejéig. Konténeres gyümölcsfáink előre láthatólag június végére lesznek kiadható minőségben. Kérem a készlettel kapcsolatban június végén vegye fel velünk a kapcsolatot ha szeretne rendelni. Tavalyi konténeres fáink korlátozott mennyiségben még rendelkezésre állnak, ezügyben is érdeklődjön elérhetőségeinken vagy látogasson el kertészetünkbe.

További információk

méret

40-60 K2-3