Pándy meggy

3 300 Ft9 000 Ft

Érési idejük június harmadik dekádjára tehető. Gyümölcse nagy vagy igen nagy (6-8 g), átlagos átmérője 21-24 mm. Alakja kissé lapított gömb. Héja közepes vastagságú, bordópiros. Középkemény húsa sötétpiros. Íze jellegzetesen savanykás-édes, kellemesen harmonikus. Kocsánya középhosszú vagy hosszú, pálhaleveles, éretten szárazon válik el a gyümölcstől, ezért géppel is betakarítható.

Fája erős (Pándy 48, Pándy 279) vagy középerős (Pándy Bb.119) növekedésű, ágrendszere felfelé törő, majd termőkorban lecsüngő. Vesszői erősen felkopaszodók. A Pándy 48 virágzása korai, a másik két elismert klóné középkorai. Virágai önmeddők, pollenje is részben steril, ezért ha a pollenadó is önmeddő, legalább két másik fajtával kell együtt ültetni. Általában a Cigánymeggy klónokkal ültetik együtt. (Brózik Sándor adatai szerint.) Mindhárom Pándy klónnak jó pollenadója a Cigánymeggy 7 és a Cigánymeggy C 404. A Pándy 279 klónt jól termékenyíti még a Cigánymeggy 59 fajta.

Termesztési értékét a különlegesen jó íze adja, mely keresetté teszi a hazai és a külföldi piacokon egyaránt.

Fontos információ a szállítással kapcsolatban:

A szabad gyökerű gyümölcstermők rendelése a tavaszi szezonban befejeződött.

Konténeres gyümölcstermőink aktuális készletéről kérjük érdeklődjön telefonos elérhetőségeinken (06208081740;06204101542) ahol a rendelését és a rendelés menetét, részleit is tudja egyeztetni.

a Mindigzöld Kertészet csapata
Törlés
Cikkszám: 00221 Kategóriák: , Címkék: ,

További információk

variációk

konténeres 2-3 éves, szabad gyökerű