Topend Plus

4 000 Ft7 000 Ft

A topend plus a német Top-sorozat tagja. A „top” jelzőt csak azok a szilvafajták kapják meg, amelyek gyümölcseinek átlagtömege eléri, vagy meghaladja az 50g-ot. A Topend esetében ez 66g. Amivel jelenleg ez a legnagyobb méretű és gyümölcstömegű szilvafajta a világon. De a fajta nem csak ezzel a tulajdonságával rekordtartó.

Kedves Vásárlónk,

Május, június hónapban csak konténeres bogyós gyümölcsű növények rendelésére van lehetőség a készlet erejéig. Konténeres gyümölcsfáink előre láthatólag június végére lesznek kiadható minőségben. Kérem a készlettel kapcsolatban június végén vegye fel velünk a kapcsolatot ha szeretne rendelni. Tavalyi konténeres fáink korlátozott mennyiségben még rendelkezésre állnak, ezügyben is érdeklődjön elérhetőségeinken vagy látogasson el kertészetünkbe.

Törlés
Cikkszám: 00314 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Fája középerős növekedésű, sűrűbb térállásba, 5×2 méteres sor és tőtávolságra is telepíthető. Virágokat az egy és többéves vesszőkön egyaránt hoz, tehát termőre fordulása korai és terméspotenciálja rendkívül magas. Robosztus virágai öntermékenyek, ezért a Topend fajtatisztán, porzófajta nélkül is telepíthető. Rendkívül nagy (60-70mm hosszú) gyümölcsei acélkék színűek, erős viaszos hamvassággal. A gyümölcs megnyúlt, klasszikus szilva alakú. A gyümölcshús világossárga, lédús, teljes érettségben magvaváló. Íze kiváló, nagyon magas cukortartalom mellett megfelelő mennyiségű gyümölcssavat is tartalmaz. (Brix: 20%, Összes sav: 9,5 ‰.) A gyümölcs nagyon jól tart a fán, a betakarítási időszak hosszú. Jelen pillanatban ez a legkésőbb érő szilvafajta. Nálunk a President után, október 10-15. körül kezdődik a szedése. A gyümölcs négy-hat hétig tárolható!

További információk

variációk

konténeres, szabad gyökerű